PH regulators zijn er voor het verlagen of verhogen van uw pH in voedingsoplossingen.
FERRO CITROENZUUR 1 LITER
Ferro Citroenzuur zorgt ervoor dat plantpathogene (plantvijandelijke) bacteriën nauwelijks de kans krijgen zich te vermeerderen. Deze bloemvriendelijke en milieuwvriendelijke oplossing van citroenzuur wordt voornamelijk gebruikt in de beginfase van de groene bladplant, omdat tijdens deze fase de ATP en ADP (adenosine trifosfaat en difosfaat) dragers worden aangemaakt.
Citroenzuur stimuleert de vorming van de energiedragers. Natuurlijk kunt u het citroenzuur ook in andere fases gebruiken voor het corrigeren van de pH-waarde in de voedingsoplossing. Daarnaast wordt citroenzuur gebruikt voor het uitspoelen van oude meststoffen in het substraat tussen de teelten in en zie je het terug als houdbaarheidsmiddel in bijna alle voedingsproducten.
Een goed pH traject is van belang voor de opneembaarheid van voedingsstoffen. Ferro adviseert een pH-waarde tussen de 5.4 en 6.0, omdat binnen dit traject de voedingsstoffen voor planten het best opneembaar zijn.
Gebruiksaanwijzing
- Maak eerst uw voedingsoplossing aan;
- Breng de voedingsoplossing op pH met Ferro Citroenzuur;
- Werk met kleine hoeveelheden totdat de gewenste pH-waarde verschijnt.
- LET OP: Goed roeren tussen het toevoegen van het citroenzuur en het meten van de pH-waarde.