PH- en EC-meters

Bluelab pH en EC Combo Meter
Beschikbaar
Meters en testers

Bluelab Combo Meter pH/EC/temp

M7040-3296
€ 199,95
Betrouwbaar, zuiver, en snel zijn de woorden die bij deze pH en EC combo meter van Bluelab passen. 
Eutech Eco PH2 meter waterproof
Beschikbaar
Meters en testers

Eutech Eco Testr PH2 meter waterproof

M2080 - 3232
€ 74,95
De Eco pH2 meter is de nieuwe economische pocket pH tester van Eutech met een duidelijk display, verwisselbare pH-electrode, automatische Temperatuur Compensatie, waterproof en drijvend.
Eutech ECO Tester EC High
Beschikbaar
Meters en testers

Eutech Eco-Testr EC waterproof

3230
€ 67,50
De nieuwe waterproof pocket EC tester van Eutech, met drijfvermogen.
Milwaukee EC SMS310
Beschikbaar
Meters en testers

Milwaukee EC SMS310

3275
€ 83,00
Milwaukee EC SMS310
PH electrode tbv TPS computer
Beschikbaar
Meters en testers

PH electrode tbv TPS computer

3191
€ 132,95
Industriële pH elektrode t.b.v. inline metingen met een lange levensduur.
Item 1-24 van 214 in totaal item(s)

PH en EC meters van zeer goede kwaliteit en scherp geprijsd

Meten is weten met een PH meter. Hiermee meet je de zuurgraad van je voedingswater en hiermee vergroot je de opname van de voeding naar je planten, vertoont onder normale omstandigheden een evenwicht tussen hele moleculen H2O en elektrisch geladen ionen, te weten het H+ ion en het OH- ion. Is er in de grond een overschot aan H+ ionen, dan noemen we de grond zuur. Is er een overmaat aan OH- ionen, dan heet de grond alkalisch. De zuurgraad van de bodem is van het allergrootste belang voor plantengroei. In de natuurlijke situatie zal de zuurgraad van de bodem nooit gelijk zijn. Regenval, droogte en seizoenen hebben hun invloed op de zuurgraad. Daarnaast is ook het type bodem en de bodemsamenstelling van invloed op de pH, de zuurgraad.

PH meten is zeer belangrijk voor uw planten

Elk soort plant voelt zich het beste thuis in een bepaalde pH-range. Is de grond té zuur of té alkalisch, dan kunnen problemen optreden in de plantengroei. Bij een te zure grond krijgt de plant moeite met het opnemen van belangrijke elementen als stikstof, fosfor en magnesium. Bij een te alkalische grond zullen planten lijden aan ijzergebrek, kopergebrek en zinkgebrek. Door ofwel op gezette tijden, ofwel continu de pH-waarden van de bodem in de gaten te houden, weet een teler waar en wanneer hij moet ingrijpen. Veel problemen met zuurgraad zijn te voorkomen als je van tevoren goede metingen verricht en op tijd ingrijpt. Dit voorkomt onnodige toevoeging van chemicaliën en bemesting en zal de teler concreet geld besparen. Daarnaast zal de opbrengst per plant toenemen als deze onder ideale omstandigheden opgroeit. 

footer bottom product only
keur.png Vertrouwd online kopen
rtingft.png

Onze klanten geven ons een 9.0

Vragen? Neem contact met ons op