Click for more products.
No produts were found.

Kweeklampen (Bulben)

Filteren op
€ 16,49
De Osram NAV-T SUPER 4Y zijn heldere buisvormige hogedruk natriumlampen en hebben een bijzonder lange levensduur. Het is mogelijk om deze lichtbron te dimmen.

Een geschikte kweeklamp voor elke kweek! 

Een van de belangrijkste onderdelen van de teelt is de verlichting. Naast LED groeilampen zijn er ook diverse HPS kweeklampen, fluorescentielampen, TCL T-Neon en Double Ended groeilampen. 

Een HPS lamp geeft, zoals velen zullen herkennen, echt geel licht. Een full spectrum hps lamp of een dual spectrum hps kweeklamp zijn geschikt voor de gehele cyclus. Sommige lampen zijn meer gericht op het begin van de cyclus, de groei en geeft meer blauw spectrum. Andere lampen zijn meer gericht op de laatste fase en geven daardoor meer rood spectrum. Er zijn HPS groeilampen van bijvoorbeeld de merken Osram en Sylvania.

HPS kweeklampen

staan bekend om hun hoge stroomverbruik, maar leveren daarom veel licht en dus veel opbrengst. Licht is gewicht. Hoe meer licht, hoe meer opbrengst. Er zijn verschillende wattages hps lampen; 250, 400, 600 en 1000 Watt. Het aantal wattages hangt af van de afmetingen van de kweekruimte. 600 Watt is goed voor 1 m2, 1000 Watt is goed voor 1,5 m2 en 250 Watt is geschikt voor een kleinere ruimte of 0,3 tot 0,5 m2. En 400 Watt voor 0,7 tot 0,9 m2. Een HPS lamp wordt erg heet. Zorg daarom altijd voor voldoende ventilatie en verse aanvoer door middel van een ventilatiebox, die we ook in ons assortiment hebben.

Fluorescentielampen van het merk Secret Jardin zijn speciaal ontwikkeld voor het kiemen van zaden in kweekbakken. Deze fluorescentielampen kunnen ook de eerste 2 weken van de groeifase gebruikt worden. 

TCL T-neon lampen zijn geschikt voor een microcultuur. De T-neon groeilampen verbruiken zeer weinig en geven een hoge opbrengst. Het ideaal van deze T-neon lampen is dat ze zeer weinig warmte geven, zodat ze dicht bij de planten kunnen staan, wat zorgt voor een hoge lichtintensiteit. 

Double Ended groeilampen

hebben meer vermogen en zijn daarom de beste groeilampen, omdat ze van 2 zijden worden aangestuurd. Ze zijn herkenbaar aan de 2 armaturen aan weerszijden van de lamp. Ze genereren 10-30% meer en beter licht.

Bij de OCL Double Ended lampen zijn er verschillende groeilampen met verschillende kleurcodes (2K, 4K en 6K) waarmee je vol vermogen kunt geven aan de fase van de cyclus die je wilt. Deze OCL lampen zijn verkrijgbaar in 600, 750 en 1000 Watt. 

Als je hulp nodig hebt bij het vinden van het juiste groeilicht, staan onze experts te allen tijde tot je dienst.

Read more

Menu

Settings