Click for more products.
No produts were found.

Mills

Mills Ultimate Mixes

Mills Nutrients en het Amerikaans-Nederlandse concern DNA Genetics zijn een samenwerking aangegaan om voor eens en altijd de ultieme potgrond te ontwikkelen. Het resultaat, de Ultimate Mixes, is ver boven verwachting en mag de naam “Ultiem” met recht dragen. De progressieve mixen bestaan, naast potgrond of kokos, uit kurk, wat zeer goed is voor zowel de waterhuishouding als het zuurstofgehalte in de grond. Het gewas groeit in een ultieme grondsoort en zal daardoor sterkere wortels aanmaken, waardoor de plant uiteindelijk ook mooiere en stevigere vruchten zal geven.

DNA/MILLS SOIL & CORK (Aarde & Kurk)

De ULTIMATE SOIL & CORK is een uitermate geschikt medium voor de binnen- en buitenteelt. Deze is verrijkt met organische nutriënten, waardoor toevoeging van voedingsstoffen, afhankelijk van het gewas en wijze van teelt, in de eerste 4 tot 6 weken niet noodzakelijk is. Bijmesting is voor een hogere opbrengst aan te raden. Gebruik uitsluitend organische meststoffen zoals de Mills Nutrients om de aanwezige organische voedingstoffen in de Ultimate Soil niet aan te tasten. Bovendien is overbemesting met organische meststoffen vrijwel uitgesloten.

DNA/MILLS COCO & CORK (Kokos & Kurk)

De ULTIMATE COCO & CORK zorgt voor de ultieme waterhuishouding en is een luchtig substraat. Hierdoor zal het gewas een optimale wortelstructuur kunnen opbouwen. Voeding tijdens de gehele cyclus is hierbij wel noodzakelijk.

Kurk is niet alleen goed voor het gewas, het is ook zeer eco-vriendelijk. En dat vinden we bij Mills erg belangrijk. Kurkbomen worden niet gekapt, maar met de hand gestript. Dit gebeurt elke negen tot twaalf jaar en het verlengt de leeftijd van de boom aanzienlijk. Met 2,7 miljoen hectare bos en een leeftijd tussen de 200 en 300 jaar per boom,  is Europa ruim voorzien in kurkbomen. En dat is maar goed ook, want ze zijn hofleverancier van zuurstof.

Read more

Menu

Settings