Click for more products.
No produts were found.

LED Kweeklampen

Filteren op

DE LED KWEEKLAMPEN VERVANGEN DE HOGEDRUKNATRIUMLAMPEN VAN DE KWEKER (HPS / SON-T)

LED groei- en bloembollen zijn in meerdere situaties beter geschikt dan natriumlampen: 

  • met veel licht in een kleine ruimte, zoals een kweekkast, is het beter dan natriumlampen.
  • voor planten die gevoelig zijn voor warmte en UV-stralen.
  • vermindering van de warmteafgifte, zodat minder koeling en ventilatie nodig is
  • ruimten waar ventilatie moeilijk is
  • vermindering van het stroomverbruik bespaart veel geld
  • verlaging van het geluidsniveau, wat minder overlast oplevert

HPS-lampen zijn helder (voor onze ogen) 

Het menselijk oog is zeer gevoelig voor geel en groen licht (500-600 nm). Natriumlampen produceren helder licht met een grote hoeveelheid van deze kleuren. Dit maakt ze zeer duidelijk voor het menselijk oog, maar dit verblindende licht is zeer misleidend, omdat de plant vrijwel niets van dit heldere licht (500-600 nm) gebruikt voor assimilatie (groei). Simpel gezegd, geel en groen in natriumlampen zijn nutteloze golflengten voor de groei van planten en verspillen daarom veel energie bij gebruik.

LED lampen laten planten beter groeien dan HPS / SON lampen. 

Planten gebruiken niet alle delen van het spectrum gelijkmatig. Dit komt doordat fotosynthetische pigmenten zoals chlorofyl en caroteen bij bepaalde golflengten licht zeer sterk absorberen. Met LED's kan met behulp van de juiste kleuren in de juiste verhouding vrijwel elk gewenst spectrum worden gemaakt voor optimale fotosynthese.

Het LED-spectrum

Het spectrum van de LED-groeilampen is bijna hetzelfde als het absorptiespectrum van chlorofyl en caroteen. De piek van de noodzakelijke intensiteit van LED-groeilampen valt ook samen met de piek van de fotosynthese. Omdat het spectrum voor elk type plant kan worden afgestemd, kan een hoog groeirendement worden verkregen. 

Vervang nu uw oude lampen door LED's. 

Groeilichten Het telen van gewassen zal nooit meer hetzelfde zijn als voorheen. LED groeilampen zijn revolutionair op dit gebied. Een aantal voordelen van het telen met LED's ten opzichte van conventionele hogedruknatriumlampen zijn hieronder opgesomd.

Read more

Menu

Settings